
Aki járt már Telkibányán, remélhetőleg kóstolta is, aki pedig most tervezi az utazást, az pedig kóstolja meg, mert a helyiek specialitása.
Hozzávalók: vöröshagyma, só, bors, kaukkfű, rozmaring, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, fehérrépa, telkibányi vargánya gomba, sertés lapocka vagy vaddisznó lapocka vagy muflon comb vagy szarvas comb, tejföl, tejszín, liszt, májgaluska
– a hagymát apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk
– hozzáadjuk a zúzott fokhagymát
– az apró, 1*1 cm re vágott húst kifehérítjük rajta
– belekerülnek a fűszerek
– hozzáadjuk a zöldségeket, amiket apró kockákra vágtunk
– jöhet a gomba, amit szintén feldaraboltunk
– felengedjük alaplével
– amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, behabarjuk tejföl tejszín és liszt keverékével
– levesbetétnek májgaluskát teszünk hozzá
Érdekes linkek
Itt van néhány érdekes link. Élvezze a böngészést :)Hírek, érdekességek
- Egyszervolt: 52 örökség hétvége a Kárpátokon innen és túl STUDY TOUR utazásszervezők részére
- ABAKE A határ menti régiók vonzóbbá tétele a határokon átnyúló együttműködés révén
- 5 kihagyhatatlan őszi kirándulási tipp
- MESTERSÉGEK NYOMÁBAN: 52 HAGYOMÁNYOS ÉLETMÓD-ÉLMÉNY A KÁRPÁTOKBAN
- EGYSZERVOLT: Go52 ÖRÖKSÉG-HÉTVÉGE A KÁRPÁTOKON INNEN ÉS TÚL
Túrák
Kapcsolat
Cím: 3896, Telkibánya, Nagy út 2/A
Mobil: 70/600-999-3
E-mail: info@abatur.hu
Facebook: facebook.com/hellozemplen