Amikor egy túrázó a Zempléni-hegységbe tervezi a kirándulást, mindenre fel kell készülnie. A szélsőséges időjárásra, a szélsőséges útviszonyokra, a szálláshelyek sokszínűségére.

Külön öröm, hogy Losonczki József és Kowaczics Gyula megosztották velünk túrabeszámolójukat, és a fenti feladatból kitűnőre vizsgáztak. A tél már meg is mutatta magát itt a hegyekben, így várunk mindenkit szeretettel a téli Zemplénben!

Sziasztok.

Tegnap vasárnap december 2-án a barátommal Kowaczics Gyulával megkezdtük szokásos téli túrázásunkat a Zemplénben. Mint a képeken látszik csodálatos havas tájonon jártunk. Rostallótól indultunk a sárga jelzésen (a kisvasút végállomásáról a bal oldali úton) a Mlaka rét felé. Az Ördög völgyön keresztül végig a Sárga jelzésen kapaszkodtunk fel a Mlaka rétre, majd onnan fölmentünk a Sólyom-bércre, ahonnan szép kilátás nyílik a Regéci várra.

Innen visszaereszkedtünk a Mlaka rétre, majd a Kék jelzésen folytattuk utunkat Regés irányába. Az István kúti erdészház mellet haladtunk el, itt kicsit megpihentünk. Az erdészház ajtajai nyitva voltak, így benéztünk a szobákba, ahol kandallót és 2 vaságyat találtunk. Innen egy nyírfaerdőn keresztül mentünk fel a Kék jelzésen és kb 3km után értük el a Nagy Péter mennykőhöz vezető ösvényt.

Természetesen elsétáltunk a Nagy Péter menykő kilátóponthoz, ahonnan szép rálátásunk volt a Milic vonulatra. Kassát és a Füzéri várat nem láttuk, mert elég párás-borult volt az idő. Vissza a Kék útra és a Pengőkő képződmény mellet kezdtük meg a leereszkedét vissza Rostallóra. kb 1 km után átváltottunk a jobbra forduló Kék+ jelzésre, ami már végig ereszkedik le a völgybe, egészen a Solymos rétig, ahol jobbra forduló Sárga jelzésen folytattuk utunkat.

Az utolsó kilométereken balról elhaladtunk az un. Mar-Lak mellett és a Dérföldi forrás mellett. A közepes nehézségű túra 18km, volt 610m szintemelkedéssel. A végig 3-4 cm-es hóban a túrát 5 órán belül teljesítettük. Szuper túra, 2 szuper kilátóponttal, változatos tereppel.

Örülünk, hogy megosztottátok velünk. Várunk még sok képet és élménybeszámolót!

Küldje el kérdését, üzenetét!