Utazásszervezők számára szervezzük az alábbi programot, aminek alkalmával bemutatjuk Önöknek azt a 13 Abaújban és Szatmárban létrehozott programcsomagot, ami hagyományos foglalkozásokra épülnek.

Program

Október 28.

Reggel 8 órakor találkozunk a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum Városliget felé eső oldalán. Különbusszal utazunk a Zemplénbe. Az utazás hossza: 220 km, kb. 3 óra. Vizsolyban nem csak egyik legjelentősebb kultúrtörténeti kincsünket, a Vizsolyi Bibliát nézzük meg, hanem az Árpád-kori, freskókkal díszes templomába és korabeli nyomdaműhelyébe is elkalauzol az egyik legszebb hangú idegenvezető, akit valaha ismertek.

Majd Göncruszkán ebédelünk, elsők közt kipróbálva a környék legújabb éttermét, ami egyben példa értékű társadalmi vállalkozás is. Itt nem csak főznek, hanem különleges értéket is közvetítenek. A Tejjel-mézzel különleges hely, valami olyasmi, amit minden turisztikai vállalkozásban érdemes fontolóra venni.

Mézet sok helyen kapni, de olyan, mint a vizsolyi Mézmúzeum, egy van az országban. A méhek gazdája, az apiterápiás központ vezetője egy olyan elhivatott ember, aki nem csak a mézből és a méhekből, hanem a környezetéből, adottságaiból is mindent kihoz. Mottója: „hinni-tudni-tenni”. Komolyan gondolja. Körbevezet birodalmában, ahol a gesztenye-, levendula- és egyéb különleges mézek kóstolása mellett személyes történetét is megosztja velünk.

Boldogkőváralján a BESTILLO nem csak az ország egyik legmagasabb minőséget képviselő pálinkafőzdéje, hanem a Gönci barack és a helyi termékek ügyének legerősebb képviselője. Szerveztek már helyi piacot, igényes gasztrofesztivált, kiállítást és programokat, amik a helyi értékeikre alapoznak.

Vacsorázni legendás helyen, az Anyukám Mondta Étteremben fogunk. Őket felesleges bemutatni, egyszerűen és hivatalosan ez Magyarország legjobb vidéki étterme.

Október 29.:

Délelőtt a Zemplén természeti csodáival ismerkedünk Telkibányán. Különleges ásványgyűjtő sétánkon olyan kalauzunk lesz, aki nem csak minden egyes gombát és fűszálat ismer, de rendkívül hitelesen képes tolmácsolni a Természet és annak látogatója között. Elvisz az egykori aranybányába is.

Egy önfenntartó gazdaságban ebédelünk. Öröm olyan emberekkel találkozni, akik szívvel-lélekkel művelik a vendéglátás tudományát. Ha lassulásra vágyunk, és megélni azt, hogy a Természet körforgásának nem szemlélői, hanem részesei vagyunk, akkor ezt át kell élni! Kemencében sült kenyérlángos, házi tej és házi sajtok sokasága, helyben gyűjtött gyógynövényekből főzött tea, házi szörpök, mérhetetlen kedvesség és vendégszeretet lesz a részünk ebben a mesebeli, zempléni faluban.

Október 30. 

Utazás haza Budapestre

 

A “Mesterségek nyomában: 52 hagyományos életmód-élmény a Kárpátokban” elnevezésű projekt az Ivano-Frankivszki Régió Turisztikai Egyesülete, partnerségben a Szatmárnémeti Kereskedelmi- Ipar- és Mezőgazdasági Kamarával, a Kassai Régió Turisztikai szervezettel, az Aba Turisztikai Egyesülettel és az Ivano-Frankivszki Megyei Közgyűlés Nemzetközi Együttműködési, Eurointegrációs, Turisztikai és Beruházási Osztályával a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretein belül, az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg. A magyarországi projektiroda címe: 3896 Telkibánya, Nagy út 2/a. www.hellozemplen.hu.

A „52 Carpathian Lifestyle Experiences: Reinventing Traditional Work Cultures” című projekt a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg (www.huskroua-cbc.eu)

Csatlakozási szándékát itt jelezheti!