Aktuális információk Boldogkő várából

A Zempléni-hegység lábainál fekvő, barackfák és sudár feketefenyők öleléséből magasba emelkedő, sziklára épített romantikus lovagvár különleges környezetben, újjáépített palotaszárnnyal és gyönyörű panorámával várja vendégeit. Áprilistól október végéig hétvégente garantált programokkal: lovagi bemutatókkal, jelmezes tárlatvezetésekkel és interaktív, középkori fegyvertapogatóval szórakoztatjuk látogatóinkat. Az állandó programok és kiállítások mellet a vár egyéb rendezvényeknek is otthont ad. Falairól csodálatos kilátás nyílik a látnivalókban gazdag környezetre, ahol változatos igényeket kielégítő szállások és vendéglátó helyek találhatók.

Nyitva a hét minden napján, naponta 9-18 óráig!

Galéria

Garantált hétvégi programok

JELMEZES TÁRLATVEZETÉS Boldogkő várában!

A magasabb rangú hölgyek és a szolgálók kedvenc időtöltése volt a hímzés, ezzel díszítették ruháikat, kelméiket. Boldogkő várában a lovagterem boltozatos ablakfiókjai annak idején kitűnő helyet nyújthattak az ilyesfajta társas tevékenységeknek. A tárlatvezetés során, üljön be ide egy kicsit Ön is, hallgassa innen a vár legendáit, udvarhölgyeink történeteit!

A GARANTÁLT HÉTVÉGI PROGRAMOK

Minden pénteken, szombaton és vasárnap a következő garantált programok kínálnak különleges élményeket:

Jelmezes tárlatvezetés 10, 12, 14, 15 és 17 órától
Udvarhölgyeink elmesélik a hét tündér legendáját, majd időutazásra invitálják a látogatót IV. Béla korától Károly Róbert időszakán át a lovagkor végéig. Megismerkedhetünk „Caroberto” Csák Máté elleni küzdelmeivel, az újonnan rekonstruált palotát az 1330-as években építtető, szintén Itáliából származó Drugethek világával, a hamis pénz verésével, vagy a rablólovagokként is emlegetett Bebek-család történetével.

Kóborlovagok 11, 13 és 16 órakor
Magyarország egyik legszínvonalasabb, könnyed humorral, párbeszédekkel fűszerezett
lovagi párbaj előadásában a Kóborlovagok utánozhatatlan eleganciával és kirobbanó erővel
vívnak egy- és kétkezes lovagi karddal, valamint félelmetes sújtófegyverekkel, a hírhedt
láncos buzogánnyal és a csatabárddal. A bátor jelentkezők közül apródot is avatnak,
majd az előadás végén, a csattanót követően érkezik a pestisdoktor, aki az udvari
rendtartásnak megfelelően tömjénfüsttel, imádsággal és pálinkával gyógyítja a rászorulókat.

Fegyvertapogató 10 -18 óráig

Interaktív PÁNCÉL- ÉS FEGYERTAPOGATÓ STAND, ahol kézbe vehetők a középkori fegyverek, felpróbálhatók a páncélok. Alkalmanként CSATACSILLAG célbadobás!
Önálló felfedezésre ajánljuk: Ólomkatona kiállítás, Bebek-ágyú, őrhely a sziklajárón, kilátó a háromszögletű torony tetején.

Küldje el kérdését, üzenetét!