ABAKE

A határ menti régiók vonzóbbá tétele a határokon átnyúló együttműködés révén

A projekt fő célja a célszervezetek határokon átnyúló együttműködésének javítása a szlovák-magyar határon annak érdekében, hogy az érintett terület marketingjét konceptuálisan fel lehessen állítani. A kassai és az abaúji régió a kevésbé fejlett és kitett célállomások közé tartozik a szlovák-magyar piacon. Ezek az úti célok a látogatók számában nem lehetnek egyenlőek a Tátrával, Pozsonnyal vagy Budapesttel. Ennek a ténynek tulajdonítjuk a keleti határokon való elhelyezkedésüket és a nehezebb megközelíthetőséget, például az autópálya-kapcsolatok hiánya miatt.

A projekt tárgyát képező határ menti desztinációnak azonban nagy lehetőségei vannak a turizmus fejlesztésére. A kulturális örökség, a gyógyvizek, az európai jelentőségű védett területek fontos forrása, és érdekes kulturális életet is tartalmaz.

A fenti tények és a kölcsönös együttműködésből fakadó jelentős előnyök alapján azt tervezzük, hogy mindkét régió számára marketing stratégiákat készítünk a projektben. A határokon átnyúló kérdések közös megközelítése alapján épült. És létre kell hozni egy közös weboldalt, amely a terület közös célként való népszerűsítését szolgálja.

Arra számítunk, hogy a projekt hosszú távú partnerséget hoz létre, növeli a határ menti desztinációk versenyképességét az idegenforgalmi piacon és növeli a határ menti desztinációk látogatóinak számát.

Projektpartnerek

  • Kassa régió turizmusa
  • Aba Turisztikai Közhasznú Egyesület

Program: Interreg VA Szlovákia-Magyarország

Projekt azonosító: FMP-E/1901/4.1/084

Teljes költségvetés: 53 348,75 EUR

Költségvetés Aba Turisztikai Közhasznú Egyesület: 26 381,25 €

A projekt időtartama: 2020.8.1 – 2021.7.31.

Projekt rövidítés: ABAKE

Prioritási tengely: PO4 A közigazgatási szervek és a határ menti területeken élő személyek határokon átnyúló együttműködésének támogatása


További információ a projektről és a programról a www.skhu.eu és a www.viacarpatia-spf.eu weboldalon található

Csatlakozási szándékát itt jelezheti!